Marti, 11 Decembrie 2018

(P) Corfu – paradisul de smarald de care te îndrăgostești pe viață

(P) Corfu – paradisul de smarald de care te îndrăgostești pe viață

Întinsă pe o suprafață de peste 580 km pătrați, Corfu cuprinde atracții naturale și numeroase construcții istorice – de la Palatul lui Sissi, cele două fortărețe din Kerkyra și pană la Blue Lagoon, Peșterile Albastre sau Paleokastritsa, simbolurile locului te vor ține ocupat un sejur întreg odată ce ai poposit aici.

Profită de reducerile Early Booking de până la 20% de la Europa Travel și alege un sejur low-cost cu avionul în Corfu, cea mai verde dintre insulele Mării Ionice.

Croaziere de lux pe vasul cu podea din sticlă

Corfu îți rezervă numeroase surprize pe parcursul sejurului tău. În funcție de preferințe te poți bucura de relaxare sau de nopți pline, ori le poți combina pe ambele într-o escapadă de neuitat. Alege o croazieră spre Diapontia Island – un grup de mici insulițe răsfirate în apele Mării Ionice, aflate la o distanță de numai 6 km de Corfu și la 40 km depărtare de coasta Italiei.

Poți opri pe plajele sălbatice din Othonoi și Mathraki și să practici scufundări în golful insuliței Ereikoussa. La fel de relaxantă poate fi și o croazieră în vaporul piraților spre Peșterile Albastre, așa numitul Palat de cleștar al nimfei Nausika. Cu un iaht VIP cu podea din sticlă ai șansa să admiri spectacolul subacvatic în timp ce te îndrepți spre cel mai popular loc din Corfu – Laguna Albastră, locul unde s-au filmat și câteva cadre din celebrul blockbuster Blue Lagoon cu Brooke Shields și Christopher Atkins, în roluri principale.

Dacă îți plac plimbările pe mare ceva mai lungi poposește pe insulițele Paxos și Antipaxos, unde plajele virgine cu nisip alb te așteaptă să te răsfeți la soare. Bucură-te de o plimbare boemă în Gaios, orașul principal din Paxi, cu un centru istoric fabulos în stil venețian, mici bisericuțe bizantine și terase pescărești unde poți încerca cea mai bună dorada în stil local.

Relaxează-te la plajă și îndrăgostește-te în Sidari

Mirtiotissa Beach, Benitses ori Barbati sunt doar câteva dintre cele mai frumoase plaje din Corfu. Aici poți să înoți în ape precum smaraldul, foarte clare și pline de bogății, încadrate de stânci agintii, chiparoși și pini. La fel de impresionante sunt și cele șase plaje din Paleokastritsa – cea mai verde dintre așezările din Corfu care uimește prin viața de noapte antrenantă și parfumul uimitor de conifere.

Dacă ești un romantic incurabil mergi în Sidari, o stațiune boemă și liniștită. Plaja locului este păzită de pereți galbeni ca mierea și mângâiată de ape clare ce formează un fel de canal lung, de la care și-a primit denumirea de Canal d`Amour. Potrivit legendelor, îndrăgostiții care înoată împreună în acest golf vor rămâne fericiți toată viața …

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Insula Corfu

Hotel Popi Star 2* – tarife de la 305 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Sursa:

Vezi si alte stiri din Turism

Alte articole din Turism

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback