Duminica, 19 Ianuarie 2020

Nu lasa frica sa te controleze: 7 metode prin care iti poti invinge toate temerile

Nu lasa frica sa te controleze: 7 metode prin care iti poti invinge toate temerile

Indiferent daca te ghemuiesti cand te uiti in jos de la mare inaltime sau tremuri cand vezi un paianjen, fie ca te temi de muscaturile unui sarpe veninos sau nu suporti spatiile stramte, nu esti, cu siguranta, singurul. La baza, la origini, frica este un instinct! Te nasti cu el iar apoi, il dezvolti si chiar il specializezi de-a lungul vietii. Unele frici raman instinctuale, cum ar fi durerea. Potrivit hipnoterapeutului Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, durerea genereaza frica instinctuala ca masura de autoprotectie si mentinere a vietii, iar altele le invatam pe parcurs, cum ar fi: frica de oameni, de locuri sau situatii care au conotatii negative, generate de evenimente trecute.

De asemenea, frica dicteaza actiunile pe care le realizam. Astfel, reactia de lupta-sau-fugi-sau-ingheata este generata de frica. Atunci cand avem de-a face cu o situatie care ne sperie corpul nostru se incordeaza, sangele este retras din partile mai putin importante ale organismului si trimis catre cele esentiale supravietuirii, plamani, inima, membre. Astfel, intr-o situatie de stres suntem pregatiti de lupta, de fuga sau, inghetam pur si simplu.

In cele ce urmeaza, va prezentam sapte idei practice pentru a controla si a combate frica:

Sursa:

Vezi si alte stiri din Social

Alte articole din Social

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback