Sambata, 31 Octombrie 2020

Judecătoria Sectorului 2 respinge cererea de declarare a decesului lui Codruț Marta

Judecătoria Sectorului 2 respinge cererea de declarare a decesului lui Codruț Marta

Minuta magistratilor afirma urmatoarele: "Respinge cererea, ca neintemeiata. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti,"

Anterior, in 11 iulie 2012, Curtea de Apel Bucuresti emisese pe numele lui Codrut Marta un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Disparitia lui Codrut Marta este una dintre cele mai mari dileme pe care DNA incearca sa le elucideze de ani buni. In februarie 2020, procurorii DNA si criminalistii Politiei au realizat o deshumare in cimitirul "Sfantul Ilie" din Pipera, Voluntari, avand indicii ca acolo ar fi fost ingropate osemintele lui Codrut Marta.

Echipati atunci in alb, criminalistii au dezgropat un mormant si au strans toate ramasitele umane pentru a le analiza in laborator si a stabili daca, intr-adevar, este vorba de Codrut Marta, prin comparatie cu ADN-ul acestuia aflat in Sistemul National de Date Genetic Judiciare.

Potrivit unor surse judiciare citate in februarie 2020 de Televiziunea Natioanala, procurorii suspecteaza ca omul de afaceri israelian Elan Schwartzenberg, fostul sot al Mihaelei Radulescu, ar fi fost in spatele disparitiei lui Codrut Marta. Dupa disparitia lui Marta, Schwartzenberg a plecat in Israel si a fost dat in urmarire international, intr-un alt dosar.

Codrut Marta, protectie de foarte sus

Codrut Marta este disparut din mai 2012, moment in care procurorii DNA au inceput ancheta intr-un dosar de evaziune fiscala in care era implicata societatea Excella Real Grup, care era controlata de afaceristul Radu Nemes, cunoscut drept "Regele Motorinei". Afaceristul ar fi fost sustinut de oameni importanti din fruntea statului roman. Anul trecut, fostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost trimis in judecata pentru ca ar fi primit mita 1.200.000 de euro, in perioada mai 2011 - aprilie 2012, in schimbul protejarii societatii Excella Real Grup.

In acelasi dosar mai sunt trimisi in judecata Viorel Comanita, fost vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), cu rol de conducator al Autoritatii Nationale a Vamilor, acuzat ca ar fi primit mita 960.000 euro si Sorin Florea, comisar general adjunct al Garzii Financiare, acuzat ca ar fi primit mita suma de 300.000 euro.

De asemenea, sotia fostului sef de la ANAF, Andreea Florentina Blejnar, este judecata pentru complicitate la luare de mita, iar potrivit procurorilor, ea ar fi foat cea care a primit banii destinati lui Sorin Blejnar de la doi interpusi ai afaceristului Radu Nemes.

Iata ce scrie in rechizitoriul DNA-ului: "Tinand seama de modul in care a fost conceputa activitatea infractionala, apreciez ca rolul lui Codrut Marta in circuitul banilor a fost esential, iar inlocuirea lui nu s-ar fi putut face cu usurinta"

Cum aratau Relatiile Marta- Nemes

Nemes era in relatii foarte bune cu fostul subaltern al lui Blejnar, potrivit anchetei din acest dosar. Codrut Marta avea o mare putere la ANAF.

"Ala care e vice, stii tu, boul acela de la control care ne certam cu el, trebuie schimbat si ala trebuie ft", spunea Marta, nemultumit de un functionar zelos care controla firmele lui Nemes.

Pe data de 12 martie 2012, Marta avea deja ganduri de fuga, potrivit interceptarilor.

El i-a explicat "Regelui Motorinei" ca "din cate a inteles de prin alte parti, lucrurile sunt inspre bine, ideea e sa o intinda cat mai mult, exact cum spuneai tu, ca la un moment dat o sa devina tardiv".

Sursa:

Vezi si alte stiri din Social

Alte articole din Social

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback