Sambata, 11 Iulie 2020

RECORD de zile petrecute în spital: Femeie din Iași, externată după 60 de zile de spitalizare în urma infecției SARS-CoV-2

Femeia avea mai multe afectiuni și necesita supravegherea medicală. Ea a stat internată în spital timp de 60 de zile, deși starea sa de sănătate se îmbunătățise, până când au ieșit negative două teste la rând, ca să poată fi externată.

Femeia a foast internată în Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva și a părăsit unitatea medicală weekendul trecut.

„În total, au fost 16 teste egectuate. Deși starea de sănătate din punct de vedere al infecției cu SARS COV2 nu punea probleme, a durat foarte, foarte mult până s-a negativat. Fiind vorba de dializă, pacienta nu s-ar fi încadrat în prevederile ultimului ordin ministerial privitor la externalizarea asiptomaticilor și formele ușoare ale bolii", a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva“ Iași.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în Spitalul de Boli Infecțioase au fost internați 1.385 de pacienți, 1.067 fiind confirmați cu infecția cu SARS-COV2 în urma testării.

În total, la spital s-au înregistrat 62 de decese ale bolnavilor din Iași și alte trei județe limitrofe. În acest moment, există 52 de locuri libere pentru pacienții confirmați cu COVID-19 și patru locuri libere la Compartimentul de Terapie Intensivă.

Sursa:

Vezi si alte stiri din Social

Alte articole din Social

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback