Marti, 11 August 2020

Traian Băsescu, către Ludovic Orban: Ai toate instrumentele legale pentru diminuarea pandemiei COVID-19, nu mai sta la mâna PSD! Dacă nu, „hasta la vista baby”!

Traian Băsescu, către Ludovic Orban: Ai toate instrumentele legale pentru diminuarea pandemiei COVID-19, nu mai sta la mâna PSD! Dacă nu, „hasta la vista baby”!

Într-un mesaj intitulat „Dragă Orban, călătorului îi şade bine cu drumul”, Traian Băsescu îi transmite premierului Ludovic Orban că „România a semnat un Tratat Interguvernamental transpus în legislaţia română prin HG nr.758/2009 şi operaţionalizat prin ordinul ministrului nr.1638/2014, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internaţional de Sănătate 2005 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). De asemenea, există Decizia COM (2011/866 - 2011/0421), care transpune Regulamentul Internaţional de Sănătate şi dezvoltă la nivel european un sistem de alertă pentru lupta împotriva transmiterii epidemiilor şi pandemiilor şi care este parte a sistemului global coordonat de OMS. Ai deci şi un Tratat Interguvernamental şi o Decizie a Parlamentului European şi a Consiliului, privind ameninţările tranfrontariele grave pentru sănătate. Aşadar, ai toate instrumentele legale să acţionezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19. Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai”, în mesajul postat, duminică seară, pe Facebook.

„Tu şi Guvernul, dispuneÅ£i de toate mijloacele legale pentru protejarea propriului popor de epidemii şi pandemii şi în acelaşi timp aveÅ£i obligaÅ£ii majore faţă de comunitatea internaÅ£ională. Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populaÅ£ia ţării. ACÅ¢IONEAZĂ! Dacă nu, «hasta la vista baby »! Vezi titlul”, i-a mai transmis Băsescu lui Orban.

Sursa:

Vezi si alte stiri din Politica

Stiri asemanatoare:
» |

Alte articole din Politica

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback