Luni, 25 Ianuarie 2021

Singura localitate din România unde autoritățile vor să testeze în masă pentru coronavirus. Rata de infectare - peste 9 la mie

Singura localitate din România unde autoritățile vor să testeze în masă pentru coronavirus. Rata de infectare - peste 9 la mie

Vineri, in cadrul unei sedinte extraordinare, alesii locali au adoptat cu majoritate de voturi sa solicite Directiei de Sanatate Publica Timis un aviz pentru testarea în masă pentru coronavirus.

Cu 10 voturi pentru si 7 abtineri, consilierii au dat unda verde acestui demers.

Într-o primă etapă ar trebui testați 1.000 de locuitori din Dumbrăvița, apoi să se treacă la extinderea la toată populația comunei, cu teste rapide.

„Vom cere avizul DSP si, daca ei considera ca putem sa testam populatia, facem un plan. In sedinta de astazi (vineri, n.red.) s-a decis ca cerem avizul celor de specialitate. Noi ne-am propus, de principiu, sa folosim testele acelea simple”, a declarat pentru Opiniatimisoarei.ro Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița.

În comuna timișeană, considerată cea mai bogată din România, locuiesc 15.000 de oameni.

Localitatea este în carantina inca din 5 noiembrie, dupa ce rata de infectare cu coronavirus ajunsese la peste 12 la mia de locuitori. Vineri dimineata, incidenta cazurilor ajunsese la 9,16 la mie.

În afară de comuna Dumbrăvița, mai sunt în carantină Lugoj, Ghiroda (fără satul aparținator Giarmata Vii), Dudeștii Noi, Giroc (cu sat apartinator Chisoda) si Mosnita Noua (cu satele Moșnița Veche, Albina, Urseni, Rudicica).

Sursa:

Vezi si alte stiri din Sanatate

Alte articole din Sanatate

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback