Joi, 13 August 2020

Preot din Suceava, care a participat la o slujbă oficiată de ÎPS Teodosie, amendat pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva Covid

Preot din Suceava, care a participat la o slujbă oficiată de ÎPS Teodosie, amendat pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva Covid

Polițiștii din Suceava au transmis, vineri seară, că, după ce au urmărit imaginile postate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului, unde este surprinsă o slujbă oficiată de ÎPS Teodosie, la o biserică din Dorna Arini, preotul paroh a fost amendat cu 500 de lei. La slujba respectivă au participat aproape 50 de enoriași, care nu au purtat măști de protecție și nici nu au respectat distanțarea fizică.

„Polițiștii au constatat că procesiunea religioasă a avut loc în noaptea de 8 spre 9 iulie, între orele 23.30 - 02.30. A participat un sobor de preoți din Constanța și ÎPS Teodosie și preotul paroh al bisericii de la Dorna Arini. De asemenea, au participat circa 45-50 de enoriași. Deși sunt amplasate afișaje privind obligativitatea respectării distanțării sociale și portul măștii de protecție, aceste măsuri nu au fost organizate eficient de administrația lăcașului de cult. Pentru acest motiv, preotul paroh al așezământului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru organizarea defectuoasă a activității”, a transmis Poliția Suceava.

Polițiștii continuă verificările în acest caz, anunță Mediafax. ÎPS a mai fost în centrul unui scandal legat de coronavirus, după ce a împărtășit mai mulți copii cu aceeași linguriță și a încălcat recomandările autorităților. În urma criticilor primite, Arhiepiscopie Tomisului a transmis că ,,lingurița de împărtășanie nu e penală”.

Sursa:

Vezi si alte stiri din Sanatate

Alte articole din Sanatate

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback