Miercuri, 27 Ianuarie 2021

Ministrul Educației, ANUNȚ despre măsurile anti-COVID-19 luate de școli pentru începerea orelor în siguranță

Ministrul Educației, ANUNȚ despre măsurile anti-COVID-19 luate de școli pentru începerea orelor în siguranță

Monica Anisie a spus că măsurile care vor fi luate pentru desfăşurarea cursurilor în siguranță în unităţile de învăţământ, având în vedere că într-o clasă sunt şi 30 de elevi, trebuie analizate la nivelul fiecărei școli

„Atât în scenariul 1, cât şi în scenariul 2, trebuie respectate normele de igienă şi normele de sănătate publică. () Ultimele precizări de la OMS prevăd o distanţare de un metru. La momentul acesta, fiecare inspectorat şcolar face o analiză. Am solicitat-o încă de la videoconferinţa pe care am avut-o luni. Vor realiza pentru fiecare unitate de învăţământ, inclusiv acea oglindă a clasei, ca să vedem care sunt problemele şi să găsim soluţiile până la momentul 14 septembrie", a subliniat ministrul Educației.

Monica Anisie a spus că termenul pentru această analiză este 12 august.

„Analiza este în curs şi termenul este 12 august, tocmai pentru că trebuie să luăm decizii foarte rapid atât la Ministerul Educaţiei, cât şi la Ministerul Sănătăţii şi autorităţile publice locale. () Trebuie să ne asumăm cu toţii această revenire la cursuri", a explicat Anisie, potrivit Agerpres.

Sursa:

Vezi si alte stiri din Sanatate

Alte articole din Sanatate

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback