Sambata, 19 Septembrie 2020

Anchetă de amploare, la șantierul-covid din Capitală: 32 de muncitori confirmați, alți 100 sunt în carantină

Anchetă de amploare, la șantierul-covid din Capitală: 32 de muncitori confirmați, alți 100 sunt în carantină

Focar de Covid-19 pe un şantier din sectorul 4 al Capitalei. Peste 30 de muncitori indieni au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Şantierul a fost izolat şi este păzit de jandarmi. DSP şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, au inspectat şantierul pentru a vedea în ce condiţii lucrau oamenii, însă nu l-au găsit pe angajator la fața locului pentru explicații. Directorul DSP a precizat că primele cazuri au fost depistate în urmă cu două săptămâni.

"Din primele informații, cei infectați sunt din India, dar urmează să avem o evaluare completă. Avem în primul rând o problema de sănătate, iar DSP deja e implicată pentru a găsi soluții. Nu vreau să mă antepronunț, aștept raportul ITM București, m-am asigurat că are toate condițiile să facă o primă verificare. Raportul se va axa, în mod evident, pe condițiile de muncă, pe existența sau nu a contractelor de muncă", a precizat Violeta Alexandru.

Vecinii spun că muncitorii nu purtau măști și că aceștia mai lucrau și la un alt complex rezidențial.

Atât primarul Capitalei, cât și cel al sectorului 4 spun că există locuri suficiente atât pentru internarea, cât și pentru izolarea muncitorilor.

Sursa:

Vezi si alte stiri din Sanatate

Alte articole din Sanatate

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback