Luni, 21 Octombrie 2019

Browserul Opera primeşte încă o setare pentru blocarea urmăririi activităţii online (Software)

Browserul Opera primeşte încă o setare pentru blocarea urmăririi activităţii online (Software)

Activitate preferată a companiilor de publicitate, dar şi hackeri interesaţi să obţină cât mai multe informaţii despre potenţialele victime, urmărirea sesiunilor de navigare web cu ajutorul fişierelor cookie şi bannere inserate în paginile web va putea fi blocată mai eficient de utilizatorii Opera.

La fel ca Firefox şi Chrome, browserul Opera a primit de-a lungul timpului mai multe filtre împotriva reclamelor deranjante şi intruziunea companiilor de publicitate în viaţa privată a utilizatorilor. Deseori cu un pas în faţa competiţiei, Opera a fost primul browser care a integrat funcţionalitatea extensiilor ad-block, oferind utilizatorilor minimă protecţie împotriva reclamelor abuzive. Însă protejarea intimităţii online nu se opreşte aici, browserul Opera rămânând în urmă cu implementarea altor filtre împotriva colectării ascunse de informaţii.

Ajungând la acelaşi nivel cu rivalii Chrome şi Firefox, Opera adaugă în meniul de configurare o setare dedicată pentru blocarea fişierelor cookie provenite din alte surse decât serverul pe care este găzduit site-ul vizitat. Având în vedere faptul că marile companii de publicitate folosesc servere dedicate pentru organizarea campaniilor de promovare şi centralizarea informaţiilor colectate despre publicul ţintă, bifarea opţiunii Block trackers nou apărută în meniul rapid ar trebui să ofere protecţie rezonabilă atât în timpul sesiunii de navigare pe site-ul respectiv, dar mai ales după părăsirea acestuia.

Motivul pentru care opţiunea Block trackers nu este bifată în mod implicit este potenţialul acesteia de a perturba şi anumite funcţii legitime ale site-urilor vizitate, cum ar afişarea de conţinut preluat de pe alte platforme. Luând în calcul şi această posibilitate, dezvoltatorii Opera au prevăzut o modalitate pentru debifarea selectivă a opţiunii Block trackers, doar pentru siturile care nu funcţionează corect.

Citeşte şi: Hackeri din Rusia, posibil cu sprijin guvernamental, modifică instalările Chrome şi Firefox pentru a intercepta traficul web securizat

Pe lista opţiunilor puse la dispoziţia fanilor Opera care ţin la protejarea anonimităţii online mai intră şi un client VPN utilizabil în mod gratuit, alături de obişnuitul mod Incognito responsabil cu ştergerea istoricului la finalul fiecărei sesiuni de navigare.

Sursa:

Taguri: Opera

Vezi si alte stiri din IT&C

Alte articole din IT&C

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback