Luni, 22 Ianuarie 2018

Amazon anunţă Kindle Oasis, primul e-book reader rezistent la apă (Tablete)

Amazon anunţă Kindle Oasis, primul e-book reader rezistent la apă (Tablete)

Seria de dispozitive Kindle de la Amazon este pe piaţă de mai bine de zece ani, însă upgrade-urile între modele au fost în general minime. Compania a adăugat diverse funcţii noi precum panouri retroiluminate, a realizat versiuni mai mici, sau mai mari, însă abia anul trecut a realizat un model premium sub forma lui Kindle Oasis, care să ofere o formă nouă, autonomie mai mare şi un preţ demn de upgrade-urile primite. Anul acesta, Amazon consideră că Oasis mai are nevoie de ceva, adăugând pentru prima dată rezistenţă la apă pe seria sa de e-book readere.

Noul Kindle Oasis este foarte similar la exterior cu modelul precedent, însă nici la interior nu s-au schimbat multe lucruri. Am putea să îl numim mai degrabă o revizie, întrucât în afară de rezistenţa la apă, nu sunt multe lucruri diferite. Da, ecranul a mai crescut puţin, de la 6 la 7”, însă rezoluţia a rămas la fel (300 ppi), în timp ce acumulatorul a crescut. Acumulatorul mai mare ar trebui însă să ofere o autonomie similară cu vechiul Oasis, întrucât noul display are mai multe LED-uri pentru iluminare şi oferă o luminozitate mai mare.

Luminozitatea ecranului poate fi setată pe „auto”, pentru a putea trece de la zone întunecate le unele mai bine iluminate fără a fi necesară setarea manuală pentru utilizare confortabilă. Conform specificaţiilor oficiale, noul Kindle Oasis este rezistent la scufundări de până la 60 de minute, compania testând dispozitivul în piscine, jacuzzi-uri şi în căzi normale cu apă caldă. Cititul în aceste situaţii nu mai este un risc foarte mare pentru acest model.

Citeşte şi: Amazon a lansat un nou Kindle mai mic, mai uşor şi la fel de ieftin

Cei care sunt fani cărţi audio de pe Audible vor putea să le redea pe noul Oasis, întrucât acesta beneficiază de o aplicaţie pre-instalată. Redarea audio se face însă doar prin Bluetooth, întrucât dispozitivul nu beneficiază de difuzoare sau jack audio, singurul port fiind un USB, folosit pentru încărcare.

Amazon Kindle Oasis va fi disponibil la 250 de dolari şi va fi echipat cu 8 GB spaţiu de stocare (dublu faţă de alte modele, întrucât poate stoca cărţi audio) şi beneficiază de conectivitate la internet prin Wi-fi şi 4G.

Sursa:

Taguri: kindle, oasis, amazon, e-book reader

Vezi si alte stiri din IT&C

Stiri asemanatoare:
» |
» |
» |
» |

Alte articole din IT&C

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2016 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback