Joi, 26 Noiembrie 2020

Directorul Inspectoratului sanitar din Sofia a demisionat după ce i-a dat voie premierului să iasă mai repede din carantină

Directorul Inspectoratului sanitar din Sofia a demisionat după ce i-a dat voie premierului să iasă mai repede din carantină

Premierul a intrat în carantină după ce a aflat că a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv. A doua zi după ce a ieșit din carantină, mai devreme, a fost aflat că rezultatul testului Covid-19 este pozitiv.

SRHI a permis, în aceeași săptămână, două excepții de la regulile standard, permițând ieșirea din carantină a preşedintelui Rumen Radev și a lui Boiko Borisov. Un ordin al Ministerului Sănătăţii nu permite excepţii de la regulile privind carantina. Directorul SRHI a argumentat însă că prevederile legale permit ridicarea mai devreme a carantinei în cazul persoanelor cu îndatoriri publice de mare importanţă, cum sunt preşedintele, premierul, dar şi medicii din prima linie sau profesorii. Argumentul a fost respins de experţii legali, precizează Agerpres.

Sursa:

Vezi si alte stiri din International

Alte articole din International

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback