Sambata, 19 Septembrie 2020

Operatorii care vor să dezvolte rețele 5G trebuie să dovedească că "nu se află sub controlul unui guvern străin, în lipsa unui sistem juridic independent". Condițiile impuse par să elimine compania Huawei dintre competitori

Solicitarea pentru obţinerea autorizării de a utiliza tehnologia 5G trebuie să cuprindă o declaraţie pe proprie răspundere care să ateste că producătorul "nu se află sub controlul unui guvern străin, în lipsa unui sistem juridic independent", se arată în proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G. Scrisoarea de intenție se depune la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor și se transmite de îndată la CSAT, mai arată documentul.În plus, declarația pe proprie răspundere mai trebuie să ateste că producătorul are o structură transparentă a acţionariatului, nu are cunoştinţă de un istoric de conduită corporativă neetică și se supune unui sistem juridic care impune practici corporative transparente.

Sursa:

Vezi si alte stiri din Economie

Alte articole din Economie

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback