Miercuri, 8 Iulie 2020

Ministrul Muncii, precizări de ultimă oră. Angajatorul trebuie să aleagă între ȘOMAJ TEHNIC și sprijin pentru RELUAREA ACTIVITĂȚII

„Condiția minimă e ca respectivul angajat să fi fost 15 zile în această situație. Venim în sprijinul celor care intră acum într-o nouă etapă. Sunt convinsă că cele două părți și-au dat seama că doar împreună vor depăși această criză”, a afirmat ministrul.

Violeta Alexandru a atras atenția că în noua etapă angajatorii trebuie să-și facă bine socotelile, pentru că trebuie să opteze pentru O SIGURĂ VARIANTĂ de sprijin.

„Adică dacă dorește să beneficieze de șomaj tehnic sau de noua măsura de 41,5%. Procedura de plată e aceea de decontare. Angajatorii vor acoperi costurile salariale, respectiv contribuțiile. O altă măsură activă pe care guvernul a susținut-o constă în acordarea unei sume de maxim 50% din salariul unui angajat până la 2.500 de RON pentru fiecare persoană angajată care se încadrează în categoria de vârstă între 21 - 29 sau peste 50 de ani. Ne așteptăm ca angajatorii să se uite cu atenție la cele două categorii de vârstă și voi face eforturi să popularizez cât mai mult pentru a putea face această decizie a guvernului cât mai cunoscută în țară”, a afirmat Alexandru.

Măsura luată de guvern se întinde pe o perioadă de 12 luni, a precizat ministrul Muncii.

Sursa:

Vezi si alte stiri din Economie

Alte articole din Economie

Continutul si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul site-urilor de la care au fost preluate. Press-Mania.ro nu este raspunzator pentru continutul lor.
Press-Mania © 2013-2018 Toate drepturile rezervate.

Press-Mania Feedback